standpunt
belang
verwijt
wens
dit niet
wat wel
verleden
toekomst
de ander moet
dit heb ik nodig
verlies
investering
blokkade
ervaring
schuld
verantwoordelijkheid
ontlopen
exploreren
risico
kans
angst
vertrouwen
verzet
aanvaarding
weerstand
behoefte

Expertise

Mediation

De Waart mediators beschikken over nationale en internationale kwaliteitserkenningen (MFN en IMI).

De mediators van kantoor zijn allen registermediator en werken tevens op verwijzing van het juridisch loket, rechtbanken en gerechtshoven.

Kantoor De Waart biedt naast mediators ook verandermanagers, trainers en coaches. Alle opdrachten worden verricht op basis van een schriftelijke overeenkomst waarop de algemene voorwaarden van kantoor van toepassing zijn. Zie bij documenten voor inzien en downloaden van documenten.

 

Mediation

Mediation is het in gezamenlijke opdracht van partijen door een onafhankelijke neutrale derde begeleide proces, dat als doel heeft partijen in onderling overleg willens en wetens en weloverwogen de door hen gedeelde norm te laten (her)vinden, waar die ontbreekt terwijl daar bij partijen wel behoefte aan is.

Voor mediation zie ook Home.

Eendaagsmediation

Voor commerciële geschillen met een spoedeisend belang, groot financieel belang, of met internationale partijen, biedt De Waart de mogelijkheid van de eendaagsmediation.

 
Lees meer
 

Groepsmediation

De Waart heeft een ruime ervaring in het bemiddelen van groepsgeschillen, bijvoorbeeld in een groep, tussen groepen of tussen meerdere partijen.

 
Lees meer
 

Praktijkvoorbeelden

Om u een indruk te geven van het uiteenlopend soort zaken dat zich leent voor mediation, vindt u hieronder beknopt weergegeven een aantal zaken uit de praktijk van De Waart.

 
Lees meer
 

Training

Kantoor De Waart heeft een ruime ervaring in het trainen van groepen en individuen op het gebied van communicatie, conflicthantering en verandermanagement. Voor ondernemingen ontwerpt De Waart ‘in-company-trainingen’ bijvoorbeeld als onderdeel van ‘management-development’-programma’s. In opdracht van verschillende trainingsinstituten treedt De Waart op als trainer.

Coaching

Er zijn momenten waarop professionele reflectie van een ‘buitenstaander’ nieuwe impuls kan geven aan verdere persoonlijke ontwikkeling. Wilt u veilig, verbonden en tot de kern bevraagd worden om daarmee zelf verder te komen, dan biedt De Waart u een coach.

Verandermanagement

Voor informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.